Tijdregistratie:
De tijdregistratie wordt verzorgd door Mylaps zodat zwem/fiets/loop alsmede omwissel en ronde tijden van de deelnemers na de wedstrijd beschikbaar zullen zijn en worden gepubliceerd op deze website.

Licentie:
Deelnemers zonder NTB A-licentie kunnen meedoen met een daglicentie
Buitenlandse deelnemers kunnen meedoen met de triatlon licentie van het betreffende land.
Voor trio’s / duo’s geldt: als minimaal 1 deelnemer een triatlon wedstrijdlicentie heeft hoeft geen daglicentie te worden gekocht.
Van een duo is sprake, als een van de deelnemers 2 onderdelen voor zijn rekening neemt.
Ze strijden samen in een wedstrijd.

Aanmelden op de wedstrijddag:
Op de parkeerplaats van de Warande (voor het parc ferme) is het inschrijfbureau.
Daar moet u zich melden bij de ingang op borstnummer.
Daarna kunt u uw bescheiden ophalen bij de inschrijftafel: 1 borst/rugnummer, een championchip met bandje als u die besteld heeft, en een sticker die u zichtbaar aan de fiets moet bevestigen, een sticker die u voor op de helm moet plakken en een sticker voor op uw tas/krat in het parc ferme. U krijgt van onze sponsor Aptentis een badmuts van Head. U moet zelf zorgdragen voor een nummerband en veiligheidsspelden.
Verder vragen we u een verklaring eigen risico te tekenen

Het inschrijfbureau is open van: 8.00 tot 9.25 uur.

U kunt u op vertoon van uw startnummer bij de receptie van de warande omkleden voor de wedstrijd en ook douchen na de wedstrijd in de kleedkamers van de Warande.

Parc Fermé:
Fietsen stallen vanaf 8.15 uur. Aan de ingang van het parc ferme vind de keuring vd fiets/helm plaats door de NTB.
Uw fiets plaatst u in het vak aan het rek waar uw nummer staat aangegeven. Het parc fermé is alleen toegankelijk voor deelnemers en wordt tot13.00 uur bewaakt door mensen van de organisatie. Daarna worden de fietsen niet meer bewaakt en staat uw fiets daar voor eigen risico. In het parc fermé mag niet gefietst worden. Het dragen van een goedgekeurde fietshelm is verplicht. De helm moet vast zitten voordat u uw fiets van het rek pakt en mag pas losgemaakt worden als de fiets weer aan het rek hangt. U dient in het parc fermé ten alle tijden de aanwijzingen van de vrijwilligers op te volgen. Bij het niet houden aan deze regels wordt u uit de wedstrijd genomen. De sticker met uw startnummer dient u zichtbaar te plaatsen aan uw zadelpen, op de voorkant van uw helm en op de tas/krat voor in het parc ferme .
U kunt uw fiets ophalen uit het parc fermé op vertoon van uw startnummer. Bij het ophalen van uw fiets zal het startnummer gemerkt worden. Let op!! dat u tijdens het in/uit checken geen deelnemers hindert die met de wedstrijd bezig zijn.
Zwemmen:
Het zwemmen geschiedt in het Wilhelminakanaal Afhankelijk van de temperatuur van het water en de buitenlucht moet er wel of niet met een wetsuit gezwommen worden. Dit zal via de website/facebook worden medegedeeld en ook op de dag zelf zullen we duidelijk aangeven of een wetsuit wel of niet mag. Het dragen van de badmuts van de organisatie is altijd verplicht!!

De zwemstart zal in twee waves plaatsvinden .De start geschiedt van uit het water. Deelnemers krijgen de tijd om vlak voor de start het water in te gaan en nog even in te zwemmen.
Veiligheid: tijdens het in en uitkomen van het water wordt er gebruik gemaakt van een ponton. Wees daar voorzichtig, voor zowel jezelf als je medesporters. Als je tijdens het zwemmen hulp nodig hebt (kou of uitgeput) , ga op je rug en trek je lichaam in elkaar. Vraag de aandacht van een mede zwemmer of roep een boot aan. Hou je klein, de afkoeling is dan minder.
Tijdens het zwemmen vaart er een kano voor de eerste zwemmer uit en zal de reddingsbrigade samen met enkele duikers toezicht houden.

Fietsparkoers:
Tijdens het fietsen en zolang je je fiets vast hebt, helm op en vast. Bij het invoegen lopen en fietsen is een strafbox (zie NTB reglement)gesitueerd voor de deelnemers die onderweg een kaart (straftijd) krijgen van een NTB jurylid. Het fietsparkoers is niet verkeersvrij, maar verkeersarm. Het is echter mogelijk dat er aanwonende van het parcours zich op het parcours bevinden, dus blijf opletten. De fietsroute is net als de looproute op alle kritieke punten voorzien van een vrijwilliger. Die punten die niet kritiek zijn, zijn afgezet met dranghekken, pilonnen en lint. Je bent verkeersdeelnemer, houd je aan de verkeersregels. Tijdens het fietsen dient u uw startnummer op de rug te dragen.

Het fietsparcours luidt als volgt: men start vanaf de Bredaseweg richting Teteringen op de rijbaan en slaat daar linksaf naar de Burgemeester Materlaan. Die fiets je helemaal af en gaan over de A27 rechtsaf richting Dorst tot aan het keerpunt in de Hoevestraat, daar keren de fietsers dus weer terug. Daar ga je meteen na het viaduct rechtsaf de Beneluxweg op tot het keerpunt en dan weer terug naar de Burgemeester materlaan. Let op hier ga je rechtsaf het fietspad op!! Je fietst nu weer terug naar de start en begint aan je 2e ronde.(let op de scherpe bocht naar rechts aan het eind van de Burgemeester Materlaan). Na de 2e ronde fietsen stap je af voor de balk en loop je het Parc ferme in naar de laatste wissel.

Strafbox:
Tijdstraffen in de penaltybox voor stayeren (blauwe kaart) zijn:
*1 minuut bij de achtste afstand;

De straf voor blokkeren (gele kaart) is: • Stop & Go in de penaltybox.
De atleet moet zelf stoppen bij de penaltybox en zijn kaart mededelen aan de official.
Pas na een GO van de official kan de atleet zijn wedstrijd vervolgen!

Lopen:
Tijdens het lopen dient u uw startnummer op de borst te dragen, het is dus verstandig om een startnummer elastiek mee te nemen. Dit wordt namelijk niet door de organisatie verzorgd. Het startnummer mag niet gevouwen worden. We lopen 4 rondes over het wielerparcours van de Warande, een licht glooiend terrein.
Toeschouwers hebben de mogelijkheid om meer van de wedstrijd te kunnen volgen via de loopbrug bij de ingang van de Warande om de deelnemers te kunnen aanmoedigen.Er zal een drankpost zijn t.p.v. het clubhuis van wielervereniging “De Jonge Renner”.Let op: afval enkel in de daarvoor aangegeven plaatsen gooien!!

Trio’s/ Duo’s:
Voor de trio’s/duo’s gelden dezelfde regels als voor de individuele deelnemers. Zij dienen bij de wissel de Champion Chip en hun nummer door te geven aan de deelnemer die het volgende onderdeel overneemt. Deze deelnemer dient dan de Champion Chip net boven de enkel te bevestigen en het nummer om zijn middel te doen dmv een nummerbelt.De deelnemers mogen de chip enkel overgeven in de daarvoor ingerichte wisselzone voor de trio’s. Dit is vlak bij de ingang/uitgang van het parc ferme!
Finishen mogen jullie samen, vlak voor de finish is een post ingericht waar je kan wachten op je teamgenoot!

 

Timing experience(onder voorbehoud)

08.00 start registratie (tot 9.25)
08.15 opening wisselzone en keuring fietsen/helm door officials NTB
09.30 afsluiten wisselzone
09.40 wedstrijdbriefing triatlon experience Wave 1 en 2 locatie finish
09.55 inzwemmen triatlon experience Wave 1
10.00 start triatlon experience Wave 1
10.05 inzwemmen triatlon experience Wave 2
10.10 start triatlon experience Wave 2
12.00 prijsuitreiking
12.30 start BBQ
13.00 einde bewaakte wisselzone

 

Verantwoordelijkheid:
Alle deelnemers dienen de regels van het evenement en de regelementen van de Nederlandse Triathlon Bond te kennen. Zij dienen de aanwijzingen van de medewerkers van het evenement en de Juryleden van de NTB op te volgen.
De deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor deelname aan deze triatlon en kunnen geen enkele aansprakelijkheid toekennen aan de organisatie van de Triatlon Experience.